Lidove muzeum Acharavi (Čeština)

Cesta časem

Ve své dlouhé historii byl ostrov Korfu obydlen lidmi různých kultur, které měly dlouhodobý vliv na tradici naší dnešní kulturni identity. Italský temperament, lidová hudba, zvyky a speciální kostýmy, svátky patronů a tradiční zvyklostí jsou nedílnou součástí našeho kulturniho dědictví . Naším cílem je zachování a ochrana této vzácné tradice.
Lidové muzeum Acharavi bylo slavnostně otevřeno v říjnu 2008 v budově soukromého majitele s plochou větší než 1000 m2 . Majitel, tvůrce a vizionář 'Spyros Vlachos, s velikým nadšením, nekonečnou láskou a radostí v posledních 25 letech vyhledává, sbírá, udržuje,uchovává a podporuje místní lidovou tvořivost.
Plocha stálé expozice muzea zabírá dvě místnosti o ploše 750 metrů čtverečních.Vystavený materiál pochází většinou z darů a jeho vynikajici prezentace byla organizována skupinami, které ukazuji na hlavní oblasti života a činnosti místních obyvatel. Dobové fotografie, náčrtky, texty a předměty vzácné krásy z roku 600 dávají živý obraz celé tradice Korfu.
> Lidové kroje z roku 800, antická oblečení , řemesela, dětské hračky ručně vyrobené ,antický nábytek, posvátný had (strážce domu), kamenné předměty, vůz, brány, pluh a další zemědělské nářadí. > Tradiční lis na olivy ,dílna truhláře a ševce , různé lisy, různá destilační zařízení na alkohol a vyrobu vína, vodní mlýn, tkalcovsky stav, kuchyň, prádelna, ložnice, sakrální prostor..atd. Mimo centrální prostor muzea se zde nachází také sál s audiovizuální technikou pro pořádání konferencí, kulturních a vzdělávacích projektů, akcí a výstav. V těsné blízkosti se nachází kavárna, která nabízí tradiční místní speciality a nachází se zde též stánek tradičních textilních výrobků a výšivek všeho druhu.. V bohatých sbírkách muzea vynikají mimo jiné: > Obsahlý fotografický materiál, sbírka knih a dokumentů až do roku 1862 a numizmatické sbírky z období ionského státu (počátek roku 800).

Kurátor a ředitel muzea: Spyros Vlachos



Otevírací doba: každý pracovní den od 10:00 do 19:00 (zavřeno neděle)