A múzeum

Az Acharavi Folklór Múzeum 2008 októberében került megnyitásra egy több mint 1000 négyzetméteres épületben. A tulajdonos és szellemi alkotó, Spiros Vlachos úr több, mint 25 éve gyűjti a helyi népi tárgyakat különleges történelmi érdeklődéssel, végtelen gondoskodással, örömmel és figyelemmel, azok fenntartásával és népszerűsítésével foglalkozik folyamatosan.
A múzeum állandó kiállítása két teremben található. A főleg adományozott tárgyakat a főbb helyi tevékenységeknek megfelelően rendezték külön részlegekbe.
A múzeum gazdag gyűjteményének tartalma:
1862-ből származó fényképek, könyvek és dokumentumok, valamint a Jón-szigetek önálló államának (XIX. század) pénzgyűjteménye, 1800-as évekből származó népviseletek, hagyományos bútorok, borona, eke és más mezőgazdasági tárgyak, hagyományos olívaolaj prés és sajtoló, cipész és ácsműhely, egy orvosi rendelő és gyógyszertár, hagyományos konyhahelyiség, hagyományos “friss házasok” hálószobája, templom és még sok más.

A múzeumban az állandó kiállításokon kívül egy konferenciatermet is találhatunk, melyet legkorszerűbb oktatási és kulturális projektekhez, előadásokhoz és ideiglenes kiállításokhoz terveztek. Szintén megtalálható még egy hagyományos kávéház, valamint egy szuvenir bolt is, ahol hagyományos szövött és hímzett terítőket és különféle ajandéktárgyakat lehet vásárolni.