Museet


Folkloremuseet i Acharavi invigdes i oktober 2008, i en över 1000 kvadratmeter stor byggnad. Ägaren och den visionära skaparen, Spyros Vlachos, har under de senaste 25 åren med stor glädje och omsorg samlat lokala folkobjekt av särskilt historiskt intresse från lokalbefolkningens vardag.

Museets permanenta utställning ligger i två rum på undervåningen. Föremålen, som huvudsakligen har donerats, har organiserats i olika områden som arbete, vardag och andra aktiviteter.

Museet har en rik samling av fotografier, böcker och dokument från 1862 samt en specialiserad numismatisk samling från 1800-talet då de Ioniska öarna var ett oberoende geografiskt område. Här finns bl. a folkdräkter från 1800-talet, vardagsmöbler, en traditionell olivpress, verkstäder för både snickare, skomakare och vinproduktion samt traditionellt kök, sovrum och en del som visar den ortodoxa kyrkan.

Förutom den permanenta utställningen finns också konferensrum som är utrustat med moderna audiovisuella möjligheter för t ex utbildnings- och kulturprojekt, föreläsningar samt tillfälliga utställningar. Här finns också ett traditionellt café samt en permanent utställning av traditionellt vävda produkter samt broderat hantverk. 

Om ni önskar stödja vårt projekt ekonomiskt, kontakta oss gärna. Stort tack!